ReAttach

Een kortdurende en effectieve methode voor verbetering van omgang met spanning en emoties.

ReAttach is een kortdurende therapie die je helpt om uit een negatieve spiraal te komen. Bij lichamelijke klachten die niet herstellen of maar terug blijven komen kan het zijn dat er een belemmering is in hoe je prikkels verwerkt. Je kunt overspoeld worden door prikkels of overgevoelig worden. Ondanks inspanningen om die nare gevoelens te onderdrukken, te compenseren of te camoufleren neemt de prikkelgevoeligheid toe. Het kan voelen alsof de klachten je leven beheersen, en je niet meer jezelf kunt zijn.

De kracht van ReAttach is dat de focus niet ligt op het herbeleven van gebeurtenissen, maar op het stimuleren van informatieverwerking, vergroten van zelfvertrouwen en herstellen van zelfsturing. ReAttach wordt ingezet bij:

  • Vermoeidheidsklachten
  • Aandachtsproblemen en prikkelverwerking
  • Posttraumatische stress
  • Angst, stressklachten, burn-out
  • Post COVID
  • Chronische pijnklachten
  • ADD en PDD-NOS
  • Parkinson, MS of Niet Aangeboren Hersenletsel.

Voorafgaand aan de sessie worden symptomen geïnventariseerd en behandeldoelen opgesteld. Tijdens de sessie zit je tegenover de ReAttach therapeut. Je hebt je handen plat neer gelegd, zodat de therapeut door middel van ritmische aanrakingen van de handrug tactiele stimulatie kan geven. Daarbij worden denkopdrachten gegeven, je hoeft zelf niet te praten Door de ritmische aanrakingen op de handen en de denkopdrachten wordt het spanningsniveau, concentratie en emotiebeleving gereguleerd. De totale sessie duurt ongeveer 20 minuten.  Het ReAttach protocol is een in de praktijk bewezen methode met gemiddeld 5 behandelingen verspreid over 3 maanden, deze worden vergoed onder fysiotherapie.

ReAttach is ontwikkeld door Dr. Paula Bartholomeus die promoveerde op de methode aan Universiteit Maastricht. Zij geeft aan dat ReAttach een trans diagnostische methode is.  Dit betekent dat bij kinderen en volwassenen met psychosomatische klachten, ongeacht de diagnose, ReAttach een toegevoegde waarde kan hebben.

Onze specialisten

Neem contact op voor persoonlijk advies
Hilda Wijnja

Hilda Wijnja

Fysiotherapie, Kinderfysiotherapie en Sport

info@hildawijnja.nl
Gerben Oosterhout

Gerben Oosterhout

Fysiotherapeut / (kinder)Osteopaat, Dry Needling, Medical Taping, aangesloten bij duizeligheids netwerk. BIG 79036669104

gerben@fysiodeloten.nl
Anke Visser

Anke Visser

Fysiotherapeut en Psychomotorisch therapeut, ParkinsonNet therapeut, PWR! en LSVT BIG certified, ReAttach therapeut. Aangesloten bij duizeligheidsnet.BIG 39036669704

anke@fysiodeloten.nl