Medical Taping Concept (MTC)

Gebruik van elastische kleurentape

Medical taping is een verzamelnaam voor het gebruik van de elastische kleurentape. Het doel van medical tapen is het verminderen van lichamelijke klachten en blessures. Tevens is de tape preventief te gebruiken om blessures te voorkomen.

De tape ondersteunt het spierstelsel en lichaamseigen genezingsprocessen. De gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Op het moment dat spieren niet meer goed functioneren, zal dit resulteren in klachten en symptomen. Door het gebruik van elastische tape, zal dit het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.
Denk hierbij aan houdingscorrecties van bijvoorbeeld de schouders, overbelasting, zweepslag etc. Bij elke blessure en elk lichaamsdeel passen verschillende manieren van tapen. Medical taping kan ook verlichting geven bij hooikoortsklachten en menstruatieklachten.

Onze specialisten

Neem contact op voor persoonlijk advies
Melanie visser

Melanie visser

FitStap-coach
Sjoeke van der Tas-Osinga

Sjoeke van der Tas-Osinga

Kinderfysiotherapeut, Sensorische Integratie, behandeling van voorkeurshouding, Sherborne Samenspel, schrijfmotoriek. BIG 29034643004
Gerben Oosterhout

Gerben Oosterhout

Fysiotherapeut / (kinder)Osteopaat, Dry Needling, Medical Taping, aangesloten bij duizeligheids netwerk. BIG 79036669104
Anke Visser

Anke Visser

Fysiotherapeut en Psychomotorisch therapeut, ParkinsonNet therapeut, PWR! certified. BIG 39036669704