Fysiotherapie bij parkinson

Wij helpen u verder

Het behandelen van mensen met parkinson vergt specifieke expertise van de behandelaars. Anke Visser is aangesloten bij ParkinsonNet, https://www.parkinsonnet.nl/nieuws/parkinsonpatient-beter-geholpen-met-gespecialiseerde-fysiotherapie/. Ook heeft ze de PWR! powertraining bij Parkinson gevolgd, deze oefenmethode is speciaal ontwikkeld voor het stimuleren van bewegen bij mensen met Parkinson.

Doel van de fysiotherapie bij Parkinson is het verbeteren of behouden van uw zelfstandigheid en veiligheid tijdens het functioneren in de dagelijkse omgeving met inzicht in uw eigen kunnen en dmv het aanleren van strategieën voor bijvoorbeeld het lopen, opstaan en omrollen. Ook het onderhouden of opbouwen van uw conditie staat centraal. Actief blijven heeft een positieve invloed en voorkomt nieuwe bijkomende klachten, zoals bijvoorbeeld broze botten, verstopping of problemen met uw hart. U leert uw eigen mogelijkheden beter kennen, een essentieel onderdeel van de behandeling bij de ziekte van Parkinson. Wanneer nodig wordt uw partner of verzorger bij de behandeling betrokken.

Als u een verwijzing of advies voor fysiotherapie heeft gekregen, dan maken we een afspraak voor een evaluatie en intake.Tijdens deze eerste afspraak bespreken we hoe fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van de problemen die u ervaart. De adviezen, behandeling en begeleiding worden afgestemd op uw situatie. Afhankelijk van uw hulpvraag kunt u in de praktijk of wanneer nodig aan huis of in het verzorgingshuis behandeld worden.

Fysiotherapie in groepsverband is ook mogelijk, de maximale groepsgrootte is 4 personen. U heeft hierbij eerst een individuele evaluatie om samen uw behandeldoelen op te stellen. Tijdens de groepstherapie wordt gewerkt aan beweeglijkheid, evenwicht, coördinatie, het lopen en inzicht in eigen bewegen en aan het verbeteren van uithoudingsvermogen. Wanneer uw partner of een familielid met u mee wilt oefenen dan is diegene van harte welkom.

In onze praktijk kan ook de Ronnie Gardiner Methode individueel of in groepsverband gevolgd worden. En is er mogelijkheid tot het deelnemen aan FitStap, een beweegprogramma van 12 weken wat gegeven wordt door een coach die Parkinson Sport gecertificeerd is.

Onze specialisten

Neem contact op voor persoonlijk advies
Gerben Oosterhout

Gerben Oosterhout

Fysiotherapeut / (kinder)Osteopaat, Dry Needling, Medical Taping, aangesloten bij duizeligheids netwerk. BIG 79036669104
Melanie visser

Melanie visser

FitStap-coach
Anke Visser

Anke Visser

Fysiotherapeut en Psychomotorisch therapeut, ParkinsonNet therapeut, PWR! certified. BIG 39036669704
Sjoeke van der Tas-Osinga

Sjoeke van der Tas-Osinga

Kinderfysiotherapeut, Sensorische Integratie, behandeling van voorkeurshouding, Sherborne Samenspel, schrijfmotoriek. BIG 29034643004