Fysiotherapie bij parkinson

Wij helpen u verder

Onze praktijk is aangesloten bij het ParkinsonNet, een netwerk van therapeuten en hulpverleners die bij de zorg van mensen met de ziekte van Parkinson betrokken zijn. Via gezamenlijke scholing en onderling overleg kan zo de optimale zorg bij de ziekte van Parkinson worden geboden.

parkinsonnetlogo

Verwijzing en individuele behandeling

Wanneer de neuroloog, de parkinson verpleegkundige, of uw huisarts een verwijzing of advies voor fysiotherapie heeft gegeven, dan maakt u een afspraak voor een evaluatie en intake.Tijdens deze eerste afspraak bespreken we hoe fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van de problemen die u ervaart. De adviezen, behandeling en begeleiding worden afgestemd op uw situatie. Afhankelijk van uw hulpvraag kunt u in de praktijk of wanneer nodig aan huis of in het verzorgingshuis behandeld worden.

Anke Visser is sinds 2010 aangesloten bij ParkinsonNet, ze volgt hiervoor jaarlijks bijscholing en neemt deel aan congressen en lezingen op het gebied van Parkinson. Ook heeft ze de PWR! powertraining bij Parkinson gevolgd, deze oefenmethode is speciaal ontwikkeld voor het stimuleren van bewegen bij mensen met Parkinson.

Doel van de fysiotherapie is het verbeteren of behouden van uw zelfstandigheid en veiligheid tijdens het functioneren in de dagelijkse omgeving, met inzicht in uw eigen kunnen en dmv het aanleren van strategieën voor het lopen, opstaan en omrollen etc.. Ook het onderhouden of opbouwen van uw conditie staat centraal. Actief blijven heeft een positieve invloed en voorkomt nieuwe bijkomende klachten, zoals bijvoorbeeld broze botten, verstopping of problemen met uw hart. U leert uw mogelijkheden beter kennen, een essentieel onderdeel van de behandeling bij de ziekte van Parkinson. Op die manier kunt u ook op langere termijn, zonder uw fysiotherapeut, actief blijven. Wanneer nodig wordt uw partner of verzorger bij de behandeling betrokken.

Oefengroep

Fysiotherapie in groepsverband is ook mogelijk, de maximale groepsgrootte is 4 personen. U heeft eerst een individuele evaluatie en stelt daarbij samen met uw therapeut uw behandeldoelen op. Tijdens de groepstherapie wordt gewerkt aan beweeglijkheid, evenwicht, coördinatie, het lopen en inzicht in eigen bewegen en aan het verbeteren van uithoudingsvermogen. Wanneer uw partner of een familielid met u mee wilt oefenen dan is diegene van harte welkom.

In onze praktijk kan ook de Ronnie Gardiner Methode individueel of in groepsverband gevolgd worden. Of is er mogelijkheid tot het deelnemen aan FitStap, een beweegprogramma van 12 weken wat gegeven wordt door een coach die Parkinson Sport gecertificeerd is.

Onze specialisten

Neem contact op voor persoonlijk advies
Dieuwke Fennema

Dieuwke Fennema

Fysiotherapeut, Dry Needling, Medical Taping, OTAGO valpreventie, aangesloten bij ReumanetNL
Gerben Oosterhout

Gerben Oosterhout

Fysiotherapeut / (kinder)Osteopaat, Dry Needling, Medical Taping, aangesloten bij duizeligheids netwerk
Anke Visser

Anke Visser

Fysiotherapeut en Psychomotorisch therapeut, ParkinsonNet therapeut, PWR! certified
Sjoeke van der Tas-Osinga

Sjoeke van der Tas-Osinga

Kinderfysiotherapeut, Sensorische Integratie, behandeling van voorkeurshouding, Sherborne Samenspel, schrijfmotoriek