Fysiotherapie bij parkinson

Wij helpen u verder

Doel van de fysiotherapie bij Parkinson is het verbeteren of behouden van uw zelfstandigheid en veiligheid tijdens het functioneren in de dagelijkse omgeving met inzicht in uw eigen kunnen. Ook het onderhouden of opbouwen van uw conditie staat centraal. Wanneer nodig wordt uw partner of verzorger bij de behandeling betrokken.

We evalueren hoe fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van de problemen die u ervaart. De adviezen, behandeling en begeleiding worden afgestemd op uw situatie. Dit kan zijn door instructie in oefeningen waarmee u thuis uw beweeglijkheid, coördinatie en balans kan onderhouden.  Maar ook dmv het aanleren van strategieën voor bijvoorbeeld het lopen, opstaan en omrollen.  Afhankelijk van uw hulpvraag kunt u in de praktijk of wanneer nodig aan huis of in het verzorgingshuis behandeld worden.

Fysiotherapie in groepsverband is ook mogelijk, de maximale groepsgrootte is 4 personen. U heeft hierbij eerst een individuele evaluatie om samen uw behandeldoelen te bepalen. Tijdens de groepstherapie wordt gewerkt aan beweeglijkheid, evenwicht, coördinatie, het lopen en inzicht in eigen bewegen en aan het verbeteren van uithoudingsvermogen. Wanneer uw partner of een familielid met u mee wil oefenen dan is diegene van harte welkom.

Anke Visser heeft de PWR! powertraining bij Parkinson gevolgd, deze oefenmethode is speciaal ontwikkeld voor het stimuleren van bewegen bij mensen met Parkinson. Ook is ze gecertificeerd in LSVT BIG, een paramedische training voor het verbeteren van het motorisch functioneren door middel van opnieuw aangeleerde bewegingspatronen en beweegstrategieën.

In onze praktijk kan ook de Ronnie Gardiner Methode (RGM) individueel of in groepsverband gevolgd worden.

Onze specialisten

Neem contact op voor persoonlijk advies
Anke Visser

Anke Visser

Fysiotherapeut en Psychomotorisch therapeut, ParkinsonNet therapeut, PWR! en LSVT BIG certified, ReAttach therapeut. Aangesloten bij duizeligheidsnet.BIG 39036669704

anke@fysiodeloten.nl
Hilda Wijnja

Hilda Wijnja

Fysiotherapie, Kinderfysiotherapie en Sport

info@hildawijnja.nl
Gerben Oosterhout

Gerben Oosterhout

Fysiotherapeut / (kinder)Osteopaat, Dry Needling, Medical Taping, aangesloten bij duizeligheids netwerk. BIG 79036669104

gerben@fysiodeloten.nl