Adem- en ontspanningstherapie

Bewust ontspannen

Bewust ontspannen kan verbetering geven bij klachten zoals: spanningshoofdpijn, rugpijn (spierpijn), maag- en darmstoornissen, gespannen spieren, slapeloosheid, problemen met de ademhaling of andere klachten waarbij u vindt dat stress een grote rol speelt. U kunt terecht voor individuele behandeling waarin bewust kunnen ontspannen een hoofddoel is.

Er komen twee verschillende methodes aan bod:

  • de methode Simple relaxation
  • de methode Progressieve spierontspanning.

U leert onder andere een aantal basisoefeningen die u thuis en/of op het werk toe kan passen. De oefeningen kunnen zowel liggend als zittend gedaan worden. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor mensen die niet makkelijk op een matje kunnen liggen.

Voor aanvang is er een intakegesprek. U vult hierbij onder andere een vragenlijst in. Deze vragenlijst zal aan het eind van de serie weer afgenomen worden, zodat de effecten van het doen van de oefeningen toetsbaar zijn.

Opgeven kan via info@fysiodeloten.nl of 0515-415708

Onze specialisten

Neem contact op voor persoonlijk advies
Dieuwke Fennema

Dieuwke Fennema

Fysiotherapeut, Dry Needling, Medical Taping, OTAGO valpreventie, aangesloten bij ReumanetNL. BIG 09922405304
Sjoeke van der Tas-Osinga

Sjoeke van der Tas-Osinga

Kinderfysiotherapeut, Sensorische Integratie, behandeling van voorkeurshouding, Sherborne Samenspel, schrijfmotoriek. BIG 29034643004
Gerben Oosterhout

Gerben Oosterhout

Fysiotherapeut / (kinder)Osteopaat, Dry Needling, Medical Taping, aangesloten bij duizeligheids netwerk. BIG 79036669104
Melanie visser

Melanie visser

FitStap-coach
Anke Visser

Anke Visser

Fysiotherapeut en Psychomotorisch therapeut, ParkinsonNet therapeut, PWR! certified. BIG 39036669704